De standaard afwijzingsmail

Je hebt hem vast wel eens gekregen, een standaardmail waarbij in de aanhef nog net je achternaam is opgenomen en waarin staat dat jij helaas niet tot de kandidaten behoort die zijn geselecteerd voor een kennismakingsgesprek.

Als sollicitant die veel tijd en moeite heeft gestoken in het schrijven van een goede en gemotiveerde brief ben je niet blij met zo'n mail. Steeds regelmatiger moet de sollicitant zich 'vormen' naar de standaard in te vullen formulieren op de site van organisaties, daarnaast moet je vaak lange tijd wachten op bericht na het versturen van een sollicitatie. Dit roept al met al zelden positieve gevoelens op voor een organisatie.

'Ik wens je veel personeel'

'Ik wens je veel personeel' een uitspraak die wellicht bij je bekend is maar misschien ook niet. Na enig speurwerk op internet zou dit een uitdrukking zijn die in het verleden met name gebruikt werd in de Joodse en Arabische samenleving. Iemand anders veel personeel wensen zou zo veel betekenen als dat veel personeel gelijk staat aan veel zorgen en veel ellende die personeel met zich mee brengt. Een uitdrukking die dus eigenlijk niet zo positief is bedoeld en waarmee je een ander min of meer geen succes gunt. Maar is dat nu ook echt zo? Staat veel personeel nu ook direct gelijk aan veel zorgen en ellende? En wat is de oorzaak van het nodig hebben van veel personeel? En hoe komt het eigenlijk dat je een ander dit zou willen toewensen?